Om Stig Skovlind - sanger og sangskriver

Jeg er sangskriver, digter, lommefilosof, drømmer men først og fremmest menneske, far og kæreste. Jeg er søn af en mor og en far og som sådan et menneske af kød og blod på godt og ondt på vej gennem livet med sange og kærlighed under armen.

"Blandingen af danske tekster og musik, der dufter af varme lande, giver en særlig glæde - som Kaffeorkestret gavmildt deler ud af".
- Susanne Benz, Giant Sheep Music 

I 1984 forlod jeg det populære funkband Tonight, jeg havde startet sammen med sangeren Nat Russell Jr. 

Jeg tog på stop og sejlede med sejlskib over Atlanterhavet fra Cap Verde til Venezuela efterfulgt af flere måneders rejse rundt i det nordvestlige Sydamerika. Dette blev på mange måder en tur, der satte sit præg på mit liv. Både som menneske og som sangskriver. Min rejselyst har drevet mig til mange fjerne himmelstrøg, men særligt er det inspirationen fra det pulserende liv i Havannas gader, der sat sit præg på min musik - krydret med inspirationskilder som bl.a. Paul Simon og Sting. 

Er du ikke stødt på navnet Stig Skovlind, har du nok alligevel oplevet mig som musiker. Med mere end 3000 koncerter i bagagen har jeg spillet for noget, der ligner 1 million danskere. Deriblandt koncerter for statsministre, konge- lige, celebrities, fodboldlandsholdet og håndboldlandsholdet. Det har været med navne som Søren Sko, Søs Fenger, Alberte Winding og Martin Brygmann. 

Anne Linnet har betegnet mig som en af de mest lovende danske sang- skrivere, og i 1993 hittede jeg på P3 som sangskriveren bag albummet 'Busborg', der blev nr. 2 mest spillede artist på kanalen det år. 

Jeg er tilbage på den danske musikscene. Bakket op af et superhold af danske musikere, udsender jeg løbende nye sange. Det er blevet til mere end 100 koncerter, siden min debut på dansk i oktober 2013 med albummet 'Nærmeste Solopgang'. 

"Jeg har et dejligt hold musikere bag mig i Kaffeorkestret, som nyder en lille oase i mine tekster, melodier og i mine musikalske ambitioner. Jeg er meget privilegeret". 

Nyt album med Stig Skovlind & Kaffeorkestret er klar i sensommeren 2018. Singler udsendes inden. 
 
Musikerne:
Jonas Berg - keys
Nicolai Levring - guitar
Andreas Hatholt - bas
Klaus Menzer - trommer
Stig Skovlind - vokal
 

Blog Arkiv

Følg
mig!