Det er ikke noget under at jeg lever et liv i poesiens og musikkens tegn

Scan 0016 Kopi 2

Det er ikke noget under at jeg lever et liv i musikkens og poesiens tegn.
Jeg blev tidligt plantet blandt spilleglade mennesker og musikinstrumenter.
Som at stå ved et vejskilt: Musik til venstre, musik til højre, musik oppe og musik nede. Jeg mener ikke i et professionelt miljø. Men i et hverdagsmusikalsk miljø.
Musikalsk glæde. Helt uprætentiøst.

I dag slår det mig alligevel at jeg mangler ord.
Jeg mangler ikke ord at synge. I mit hoved er der en sommerfuglesværm af ord, følelser og begreber, som jeg hele tiden forsøger at indfange og finde anvendelse til i mine melodiske værker.
Der er nok at synge om. En verden i forfald, social ulighed, frygt, komplicerede kærlighedsforhold, værdimangel i et ellers rigt samfund osv.

Jeg skriver ord, der udtrykker hvordan livet også kan anskues og ord der sætter ting i et personligt perspektiv, som jeg ønsker skal vække følelser og eftertanke, hos dem der læser/lytter. Jeg ønsker også at mine ord og melodier skal vække kærlighed. I en verden hvor medier og normer trækker værdier ned over os - hvis vi er åndløse og uopmærksomme - vil jeg gerne bidrage til vores kultur med noget poetisk og skønt. Det er mit ønske at mennesker undersøger min musik - mærker den -smager på den og ikke bare lader den være et flygtig hit eller en shit vare i forbrugerismens strøm.

I dag mangler jeg alligevel ord til at beskrive min musik, for den der ikke har hørt det. Og det slår mig at ordet HIT er fortærsket og tomt.

HIT siger bare at noget er populært i en eller anden udstrækning. HIT er ikke lig med kvalitet - selvom en del hits efter min smag har høj kvalitet. Så når nogen spørger "Er der hits i mellem dine sange?"
Så må jeg sige 'ingen hits'......"nå men hvad er det så for noget du laver?"

Jeg samler mig sammen og prøver at italesætte det musikalske univers, som jeg nu har brugt tre år på at orkestrere. Først melodier, siden ord, siden indspilninger og markedsføring.

Mine sange er billeder, scener eller små 'film' og stemninger plukket fra mit liv. Jeg er ikke født i går så der har været masser at plukke af.

Og budskabet er at vi er...........nej jeg kan ikke forklare det. Hør sangene! Det er melodiøst, velspillet og velproduceret popmusik med poetisk bid og det dufter af hele verden.
Jeg har hugget med næb og klør fra mange eksotiske musikalske køkkener og mine sange  er en hyldest til livet og et råb om, at vi efter min mening ikke behøver ikke ret meget, for at leve et kærligt og meningsfyldt liv.
Og det er det HIT, jeg søger!
Et kærligt og meningsfyldt liv.

Lyt til de sange, tekster og stemninger, som jeg giver til dig.
Vi ses derude til Nærmeste solopgang.

Kærlig hilsen

Stig Skovlind  

P.S. Jeg kalder det for danske sange fra hele verden - også NørrebroBlog Arkiv

Følg
mig!